Esővízhasznosítás

“Az ivóvíz értéke várhatóan nagyobb lesz, mint az aranyé, ezért ha tehetjük, ne azzal öblítsük WC-nket!”

A HYDROKING esővízhasznosító rendszere egy teljesen önműködő egység. Elsődleges célja, hogy az alapvetően “problémát jelentő” esővizet értékes vízforrássá formálja, azaz minden olyan vízfogyasztási ponton kiváltsa a drága ivóvíz minőségű hálózati vizet, ahol arra semmi szükség. Ilyen fogyasztási pontok a WC öblítés, mosás, takarítás, öntözés és egyéb kerti felhasználások. Ezek összességében több mint a felét kiteszik a teljes vízfogyasztásnak.

Esővízhasznosítás = Környezettudatos megtakarítás

Az ingatlanunkra hulló esővíz megoldása a tulajdonos felelőssége. Egyre több helyen kerül bevezetésre, hogy a helyi építésügyi hatóság az esővíz betározására egy adott kapacitású víztározó tartályt ír elő. Ne problémaként tekintsünk az esővízre, hanem értékes lehetőségre.

  1. Kiválló minőségű lágy víz: ellentétben az ivóvízzel és a kútvízzel, amik legtöbb esetben hazánkban igen kemények.
  2. A vízdíj 100%-a megtakarítható azon a fogyasztási pontokon, ahol az esővíz hasznosításra kerül.
  3. Környezettudatos megoldás: egy esővízhasznosító rendszerrel tehermentesítjük a közműveket, ezzel csökkentve az ökológiai lábnyomot is, ugyanis többszörös energiaigény kell ahhoz, hogy eljusson az ivóvíz a háztartásunkba, mint amikor helyben oldjuk meg ugyanazt a vízfelhasználást.

Esővízhasznosítás = Értéknövelő beruházás

Az esővízhasznosítás egyre népszerűbb környezettudatos megoldás. Csak egy országot kiemelve példaként: Németországban több évtizedes múltja van, ahol számos tartományban építési engedélyt akkor adnak csak ki, ha esővízhasznosító rendszer kerül kiépítésre. Véleményünk szerint ez egy érdekes és árulkodó jelenség. Fontos azt is kiemelni, hogy az esővízhasznosító rendszer – hasonlóan pl. egy napelemes rendszerhez – értéknövelő beruházás. Amikor majd az ingatlan eladó sorba kerül, többet fog érni, mint ugyan az az épület esővízhasznosító rendszer nélkül. Visszakanyarodva a németországi trendre, ki tudja, lehetséges, hogy 10 év múlva esővízhasznosító nélküli épület már csak nehezen, áron alul lesz eladható. Gondoljon a jövőre, mérlegeljen körültekintően.

Fehérebb ruha, kevesebb mosószer!

A ruha mosásához kimondottan előnyös a lágy esővíz használata, így kevesebb mosószer is elég és a vízkövesedés is kisebb, ezért a ruháink színei kevésbé veszítenek színükből.

Érdemes megjegyezni, hogy autómosásnál szintén járulékos előny, hogy a lágy esővíz nem hagy nyomot száradás után.

Az átgondolt rendszer alapfeltétel!

Ahhoz, hogy az esővíz hasznosító rendszerünk a felhasználási célnak megfelelő vízminőséget produkáljon, a rendszert alaposan át kell gondolni. A kiváló vízminőség, ami nem hagy foltot a fajanszon, a mosásnál nem lesz büdös foltos, sárgás a ruha, eléréséhez minden apró részletet ki kell dolgozni. Egyetlen elem elhanyagolása vagy rossz beépítése elég, hogy egész addigi munkánk kárba vesszen.

Jól válasszuk ki a vízgyűjtő területet!

A megfelelő helyről kell összegyűjteni az esővizet, így nem tartalmazhat olyan szennyeződést (olaj, vegyi anyagok), ami nem, vagy csak igen komplex és drága tisztító berendezéssel semlegesíthető.

Ha Ön tiszta vizet szeretne tározójába, bízza az esővíz hasznosító rendszer kialakítását a HYDROKING® szakembereire! Mi minden apró részletre odafigyelünk az esővíz gyűjtő rendszer kialakításánál, beleértve a vízforrás kiválasztását is.

Ne hagyjuk ki az esővíz szűrőt!

Ne hanyagoljuk el az esővízhasznosítónk szűrési kérdését. Ha nem, vagy nem megfelelő szűrőt építünk rendszerünkbe, azzal a betározásra szánt esővízünk minőségét tesszük kockára. A szerves anyagokat és a durvább szennyeződéseket szükséges kiszűrni az esővízből. Érdemes a gondozásmentes szűrőket választani, amik öntisztulóak.

Megfelelő méretű ciszternát válasszunk!

Ha túl kicsi a tartály az nem jó, mert nagyon sok víz megy kárba a túlfolyón keresztül. De az sem jó, ha túl nagy a víztározónk a vízfogyasztáshoz képest, mert akkor nem optimális a vízcserélődés, a tartály vize nem marad friss. A HYDROKING® saját fejlesztésű szabadalmaztatott, esővíz hasznosításra kialakított ciszternái nem egyszerű víztározók. Egyedi belső és külső kialakításuk, speciális rendszerelemeik beépítése a legjobb vízminőséget szolgálják.

Az sem mindegy, hogy hova kerül a ciszterna. A rendszerelemek kiépítésének előzetes megtervezése ezért is fontos szempont, melyben a HYDROKING® szakemberei készséggel állnak rendelkezésére!

Megfelelő szivattyút válasszunk!

Az egyes esővíz hasznosító rendszerek sajátosságuknak megfelelően más és más típusú szivattyúkat alkalmaznak. A HYDROKING® speciális, tisztavíz-zónás szívócsővel ellátott esővíz hasznosító búvárszivattyúját kifejezetten a csapadékvíz tárolóból történő automatikus vízkiemelésre, házi vízellátásra, öntözésre fejlesztették ki.

Automatikus ivóvíz utánpótlás a kényelemért

Ha hosszabb ideig nem esik az eső, nyári nagy szárazság vagy téli fagyos időszakokban az esővíz-hasznosító rendszerünk nem kap megfelelő csapadék utánpótlást, így a rendszer üzemképessége érdekében ivóvizet kell hozzáadnunk. A HYDROKING® speciális, HYDROMAT ivóvíz utántöltő berendezését kifejezetten a csapadékvíz tárolóba való eljuttatására fejlesztették ki. A rendszer teljesen automatikus, nem kíván kézi beavatkozást még a hálózati víz ágra való átálláskor sem. Nézze meg itt!

Teljeskörű szaktanácsadás, profi garancia és szerviz háttér

A HYDROKING 1996-os megalapulása óta mindig szem előtt tartotta, hogy csak garantált minőségű, hosszú élettartamú, kiváló ár-értékarányú termékeket forgalmazzon.

Egy vízgépészeti rendszer, így egy esővízhasznosító rendszer beszerzése is hosszú távú beruházás, melynél fontos szempont a megfelelő szerviz háttér. A Hydro-King Kft. kiemelt figyelmet fordít termékei szerviz- és alkatrészellátására garanciális időn belül és azon túl is. Gyors és szakszerű szervízhálózat, megfelelő alkatrészellátás garantálja szivattyúink, vízgépészeti rendszereink hosszú távú, fennakadás nélküli működését.

Az innovatív fejlesztéseinknek és a több mint 10 éves nemzetközi tapasztalatainknak köszönhetően jól méretezett, tartós és gazdaságos esővíz hasznosító rendszereket kínálunk.

A HYDROKING® esővíz hasznosító rendszerei a legapróbb részletekig ki vannak dolgozva, az üzembiztonság, a kiemelkedő hatásfok és a feladatra optimalizált szempontok jegyében.

A megfelelő termék kiválasztásához forduljon hozzánk bizalommal! Szaktanácsadással, helyszíni felméréssel segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő terméket, kialakítani a célnak megfelelő rendszert!

Mutass többet

Esővízhasznosítás(15)

Vissza
Filters

Esővízhasznosítás (15)

HK RAIN Csillapított bevezető idom DN 110/125, műanyag

Raktáron

HK RAIN MULTISIPHON DN 100 csatlakozásokkal, rágcsáló zárral, visszafolyás elleni védelemmel

Raktáron

HK RAIN SI 100 csillapított bevezető DN 100 csatlakozással, rozsdamentes acél

Raktáron

HK-RAIN SlimRain esővíz szűrő, 200 m2 tetőfelületig alkalmazható, 0,9 mm-es résmérettel, D110-es csatlakozásokkal

Raktáron

HK-RAIN WFF 100 esővíz szűrő, 200 m2 tetőfelületig, 0,28 mm-es résmérettel, DN 100 csatlakozásokkal, 500 mm-es méretre váható magasítóval

Raktáron

HK-RAIN WFF 100 zárt szűrőkosár kiegészítő, WFF 100 esővíz szűrő szikkasztóra való bekötéséhez

Raktáron

HK-RAIN WFF 100/150 nyaktag magasító 500 mm-es, méretre vágható

Raktáron

HK-RAIN WFF 150 esővíz szűrő, 500 m2 tetőfelületig, 0,28 mm-es résmérettel, DN 150 nyervíz beömlő és szennyezettvíz kiömlő, DN 100 szűrtvíz kiömlő csatlakozásokkal, 500 mm-es méretre váható magasítóva

Raktáron

HK-RAIN WFF 150 zárt szűrőkosár kiegészítő, WFF 150 esővíz szűrő szikkasztóra való bekötéséhez

Raktáron

HYDRO-MAT Basic ivóvíz utántöltő egység 1 1/2″ csatlakozással, 20,52 m3/h visszatöltési térfogatárammal (3 bar nyomáson), 75 cm-es flexibilis csővel

Raktáron

HYDRO-MAT Basic ivóvíz utántöltő egység 1″ csatlakozással, 8,64 m3/h visszatöltési térfogatárammal (3 bar nyomáson), 75 cm-es flexibilis csővel

Raktáron

HYDRO-MAT Basic ivóvíz utántöltő egység 1/2″ csatlakozással, 2,64 m3/h visszatöltési térfogatárammal (3 bar nyomáson), 50 cm-es flexibilis csővel

Raktáron

HYDRO-MAT Basic ivóvíz utántöltő egység 3/4″ csatlakozással, 6,48 m3/h visszatöltési térfogatárammal (3 bar nyomáson), 50 cm-es flexibilis csővel

Raktáron

Pneumatikus vízszint mutató egység, 20 m mérővezetékkel

Raktáron
Új

Tisztazónás szivattyútalp rendszer (5″), úszó szívócső készlettel ÚJ

Raktáron
1 - 15 megjelenítve | 15 termék összesen