Homokszűrő tartály

A homokszűrő tartály segíti a medencében levő víz tisztán tartását, minőségének megőrzését. A szivattyú a vizet áramoltatás közben átvezeti a szűrőben levő kvarchomokon, így a medence vize mindig tiszta és átlátszó marad.

A homokszűrő tartály funkciói

A homokszűrő egységnek többféle állása van, attól függően, hogy a váltószeleppel mire állítjuk.

Szűrés: egy homokszűrő alapvető funkciója, ilyenkor a vízforgató szivattyú a homokszűrőn keresztül áramoltatva szűri meg medencénk vizét.

Keringetés: medence szivattyúnk ekkor a homokszűrő tartályt kikerülve keringeti szűrés nélkül medencénk vizét.

Visszamosatás / Öblítés: e két állás homokszűrő tartályunk karbantartásáért felelős. Ekkor a homokszűrőnkben megfogott szennyeződéseket fellazítva a szűrőtöltetből kiöblíthetjük onnan, hogy ismét maximális hatásfokkal tudja végezni dolgát.

Ürítés: hasznos funkció, mikor a téliesítés alkalmából, vagy egy izzó csere miatt csökkenteni szeretnénk medencénk vízszintjét.

A HYDROKING® által forgalmazott LIBRA homokszűrő tartály család előnyei

5 év garancia a LIBRA homokszűrő családra!
Extrém stabil konstrukció: a vegyszereknek és az időjárás változásának is ellenálló stabil, mégis rugalmas Polipropilén anyagból készült Libra széria 3,5 bar-os állandó üzemi nyomást is könnyedén kibír. Misem mutatja jobban a stabilitást, mint a max. 7 bar-os nyomás tűrés.
Nagy kémlelő nyílás: a nagy plexi kémlelőnyíláson keresztül könnyedén láthatjuk a tartály szűrőtöltetét.
Extra nagy méretű dupla leürítő a tartály alján: az egyedi dupla leürítő konstrukció két lehetőséget is kínál:

  1. A nagy méretű 1″ 1/2 ürítő funkicióban könnyedén leüríthetjük a tartály beltartalmát. Nincs többé több órán át tartó szűrőhomok kikanalazás.
  2. A kis méretű 1/2″-os ürítő funkcióban pedig a tartályban lévő vizet tudjuk leüríteni anélkül, hogy a szűrőtöltet kijutna a tartályból, ezáltal a téliesítés pillanatok alatt elvégezhető.

A HYDROKING® által forgalmazott EUROPA homokszűrő tartály család előnyei

Hihetetlenül strapabíró, mégis rugalmas anyag: a HYDROKING® EUROPA tartályának nagy titka az üvegszál erősítésű polipropilén (PP) konstrukció, mely az anyagába kevert üvegszál szemcsék miatt stabil, de mégis rugalmas anyag, így nem reped, nem törik a tartály.

Pofon egyszerű karbantartás: rozsdamentes acél pánt fogja át a tartályt, mely teljes keresztmetszetben könnyen nyithatóvá teszi azt, így rendkívül egyszerű a tartályban levő homoktöltet betöltése, cseréje.

Garantált minőség: A HYDROKING® fennállása alatt mindig szem előtt tartotta, hogy csak garantált minőségű, hosszú élettartamú, kiváló ár-értékarányú termékeket forgalmazzon.

Profi garancia és szerviz háttér, megfelelő alkatrészellátás: A Hydro-King Kft. kiemelt figyelmet fordít termékei szerviz- és alkatrészellátására garanciális időn belül és azon túl is. A gyors és szakszerű szervízhálózat és a megfelelő alkatrészellátás garantálja vízgépészeti rendszereink hosszú távú, fennakadás nélküli működését.

Érdemes elgondolkodnia!

Javasoljuk gépalap beszerzését is (amit a vízforgató szett tartalmaz), hiszen a szivattyú+tartály szett így nem kell, hogy a gépészeti tér/akna padlóján álljon, hiszen a gépalap kiemeli a gépészeti egységet. Kisebb vízszivárgás, csöpögés esetén a gépalap képes megóvni a szivattyút!

Komplett szettben kedvezőbb!

A homokszűrő tartály magában nem sokat ér. A szakszerű és hatásos medence szűréshez szükségünk lesz egy váltószelepre és egy megfelelően méretezett medence szivattyúra is. Komplett medence vízforgatóinkról (ami egy medence szivattyúból, hozzá méretezett homokszűrőből, váltószelepből és gépalapból áll) részletesebben az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.

Tovább a medence vízforgató szettekhez
Mutass többet

Homokszűrő tartály(7)

Vissza
Filters

 

Tartály átmérő
Max. Medence méret - (m3)
Max. Vízforg. Sziv. - (m3/h)
Csatlakozás

Homokszűrő tartály (7)

Alpha TOP 350 homokszűrő tartály, felül szelepelt 6 állású váltószeleppel, 1″ 1/2 / D50 csatlakozások, ajánlott max. medence térfogat 25m3, ajánlott max. szivattyú teljesítmény 6m3/h

Raktáron

Alpha TOP 450 homokszűrő tartály, felül szelepelt 6 állású váltószeleppel, 1″ 1/2 / D50 csatlakozások, ajánlott max. medence térfogat 50m3, ajánlott max. szivattyú teljesítmény 8m3/h

Raktáron

Alpha TOP 550 homokszűrő tartály, felül szelepelt 6 állású váltószeleppel, 1″ 1/2 / D50 csatlakozások, ajánlott max. medence térfogat 70m3, ajánlott max. szivattyú teljesítmény 12m3/h

Raktáron

Europa D400 V2 uszodai homokszűrő tartály, oldal szelepelt, 1″ 1/2 / D50 csatlakozások, ajánlott max. medence térfogat 40m3, ajánlott max. szivattyú teljesítmény 7m3/h

Raktáron

Libra D520 homokszűrő tartály, oldalszelepelt 6 állású váltószeleppel, 1″ 1/2 / D50 csatlakozások, ajánlott max. medence térfogat 85m3, ajánlott max. szivattyú teljesítmény 10m3/h

Raktáron

Libra D620 homokszűrő tartály, oldalszelepelt 6 állású váltószeleppel, 1″ 1/2 / D50 csatlakozások, ajánlott max. medence térfogat 120m3, ajánlott max. szivattyú teljesítmény 14m3/h

Raktáron

Libra D760 homokszűrő tartály, oldalszelepelt 6 állású váltószeleppel, 1″ 1/2 / D50 csatlakozások, ajánlott max. medence térfogat 200m3, ajánlott max. szivattyú teljesítmény 21m3/h

Raktáron
1 - 7 megjelenítve | 7 termék összesen