arrow-rightauthorcartchecklistchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclockclosecouponcredit-cardcustomer-logoutdashboarddownloadedit-accountedit-addressexpress-deliveryfilterflaghappyinterviewminusmoney-back-guaranteeorderspackageplussadsearchsendtoggle-downwarningzoom
Keresés
Generic filters
Hírek

Ha medencével, öntözőrendszerrel, vagy bármilyen más vízmozgatást igénylő berendezéssel rendelkezel, biztosan tudod, hogy ezen eszközök megbízható működéséhez elengedhetetlen egy jól működő szivattyú. Ennek kiválasztása azonban a legtöbb ember számára óriási kihívást jelent, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy a megfelelő eszközt válasszuk. Így mindenképpen érdemes megfontolnod a HYDROKING tanácsait, hogy elkerüld a kellemetlen problémákat és az igen költséges javítási munkálatokat.

 

Vonj be szakmai segítséget!

 

A szivattyú vásárlás nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk. A megfelelő eszköz kiválasztása kulcsfontosságú, és egyáltalán nem magától értetődő. Ennek ellenére sajnos még mindig az az egyik legnagyobb hiba, hogy a legtöbb ember nem fordul szakemberhez vásárlás előtt.

 

Szakértő

 

A HYDROKING-nél viszont garantáltan megbízható, szakmai segítséget nyújtunk a szivattyúk kiválasztásához, így mindenképpen érdemes velük konzultálni, ha hosszú távú megoldást szeretnénk. A szakértői tanácsokat követve megtalálhatjuk az igényeinknek és a felhasználási területeinknek legmegfelelőbb szivattyút. A HYDROKING segítségével könnyedén megtalálhatjuk a megfelelő eszközt, és ha a kivitelezést is szakemberre bízzuk, hosszú távon is biztosak lehetünk a rendszer hatékony működésében.

 

Ne hagyd figyelmen kívül a karbantartás fontosságát!

 

A szivattyúkat fagyveszély esetén jól szellőző, fagymentes helyen kell tárolni. Ez azonban még korántsem elég ahhoz, hogy biztosra menjünk. Ha intenzív használatban van a szivattyú, akkor érdemes 1-2 évente karbantartás/átvizsgálás céljából szervizbe vinni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a gép megfelelően működik-e. De ha csak idényjellegű használatban van a rendszer, akkor is érdemes legalább 3-5 évente szervizbe vinni karbantartásra/átvizsgálásra.

 

Szakember szivattyút javít

Ha nem figyelünk a szervizelésre, akkor egy szezon közbeni meghibásodás hatására akár kiéghet a fű, vagy bezöldülhet a medence, aminek a helyrehozatala nagy költség lehet, és ez többszöröse a szervizelésnek, vagy hidegtartalék szivattyú árának. 

 

A szivattyúk szervizelésével és karbantartásával tehát nem csak a gép élettartamát hosszabbíthatjuk meg, hanem pénzt is spórolhatunk vele. A rendszeres szervizeléssel megelőzhetjük a komolyabb és költségesebb meghibásodásokat és az időben cserélt alkatrészekkel csökkenthetjük a javítási költségeket.

A HYDROKING-nél a szivattyúk bevizsgálása típustól függően 6-12 ezer forint között mozog. A szervizelés során megvizsgáljuk a szivattyú összes elemét, ezt követően pedig írásos ajánlatot küldünk a javításról. A szervizelésnek csak az Ügyfél jóváhagyása után állunk neki. Fontos megjegyezni, hogy felesleges elemeket sosem cserélünk, csak azokat, amelyek ténylegesen szükségesek. 

 

Szervizelt szivattyú márkák:

 

ESPA

Speroni

Tesla

DAB (kútszivattyúk, búvárszivattyúk, szennyvíz szivattyúk)

Simaco

Euromatic

Shott

 

Vezérlések (a fenti szivattyú márkák vezérlésein felül):

Electroil

HYDROKING átemelő vezérlések

 

Medencegépészeti termékek(az ESPA medencegépészeti termékeken felül):

Europa homokszűrő tartályok

 

 

Szennyvízátemelők, csapadékvíz átemelők:

HYDROKING HK átemelő rendszerek teljes körű szervizelése, helyszíni karbantartása

 

Esővízhasznosító rendszerek:

HYDROKING esővízhasznosító rendszer elemeinek szervizelése, helyszíni karbantartása

 

Ne hagyd az utolsó pillanatra az előkészületeket! 

 

Ha tudod, hogy szezonális berendezéseidet a tavasz beköszöntével használatba szeretnéd venni, akkor időben végezd el a szükséges karbantartási munkálatokat, hogy meggyőződj arról, minden rendben van-e. Például, ha tavasszal szeretnéd használni a medencédet, akkor már tél vége felé ellenőrizd a szivattyút, hogy üzemkész állapotban van-e.

Ha a szivattyú javításra szorul, akkor sincsen probléma. Az általunk forgalmazott, kizárólag minőségi termékekre a vásárlás után is felelősséget vállalunk: gyors, rugalmas utógondozással, szervízháttérrel, széleskörű alkatrész ellátással rendelkezünk, így a HYDROKING egy esetlegesen felmerülő hiba kijavítására is tökéletes választás lehet. Ugyanakkor fontos, hogy időben kapcsoljunk és ne az utolsó pillanatra hagyjuk a berendezés ellenőrzését, mert a szezon beköszöntével a legtöbb szerviz, kivitelező szinte teljesen be van táblázva.

 

Menj biztosra!

 

Sajnos a szezon közben is meghibásodhatnak a szivattyúk. Az ilyen esetekben nem csak az ügyfeleket, hanem minket is szorít az idő. A HYDROKING-nél azonban odafigyelünk az ügyfelek igényeire, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy fokozott üzembiztonságot biztosítsunk számukra. 

 

Szivattyú keresztmetszete

 

Éppen ezért hasznos lehet, ha egy szivattyú vásárlásakor előre gondolkodunk és beruházunk egy tartalék berendezésre is, így amikor beüt a krach és nélkülözhetetlen a szivattyú, azonnal rendelkezésünkre áll egy hidegtartalék.

 

Ha azonban valaki nem szeretne duplán beruházni, annak is van megoldásunk. A HYDROKING-nél lehetőséget biztosítunk szivattyú bérlésre is, melyek egytől-egyig jó minőségűek és nagyon hatékonyak. Ez különösen kedvező konstrukció lehet azoknak, akiknek csak egy rövid, átmeneti időszakra van szükségük biztonságos és megbízható megoldásra.

 

A több végeredményben kevesebb!

 

Sajnos a vízhelyzet egyre jelentősebb probléma globális szinten és már Magyarországot is elérte. A Kárpát-medencének rendkívül jó vízrajzi adottságai vannak, amibe sokan elkényelmesedtek. Ugyanakkor az utóbbi időben a száraz időszakok hossza megnőtt, amikor pedig csapadékos az idő, nagyon sok eső esik, tehát az itthoni időjárás is szélsőségekbe csapott át.  Éppen ezért szükségszerű egy gondolatváltás, és tudatosabb hozzáállás az öntözéses gazdálkodáshoz.

Magyarország vízrajz

Szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a környezettudatos vízgépészeti megoldások, például az esővíz hasznosítás. Ezt mutatja az is, hogy a fenntartható vízgazdálkodás 20 évvel ezelőtt szinte még egy nem létező piac volt, az elmúlt 5-6 évben viszont ugrásszerűen megnőtt.

 

A HYDROKING filozófiája, hogy az alacsonyabb energiafelhasználású szivattyúk lehetnek a fenntartható jövő kulcselemei. Egy öntöző vagy egy vízforgató szivattyú napi több órát megy, így nagyon fontos, hogy energiahatékony legyen, mivel a mostani áram árakkal akár egy-két év alatt is megtérülhet esetleg egy drágább, de energiatakarékosabb modell. A fordulatszabályzós (inverteres) szivattyúkat például tökéletesen az igényekhez lehet hangolni, így nincs feleslegesen elvesztegetett energia.

 

Az emberek fejében azonban még mindig a beruházási költség van a fő fókuszban, de tudatosítani kell, hogy bármely vízmozgató berendezésnek az életciklusában a beruházás csak a  jéghegy csúcsa, így nem mindegy, hogy mennyire energiahatékony rendszert vásárolunk.

 

Összességében tehát kijelenthető, hogy a szivattyú-piac egy igen komoly és összetett szaktudást igénylő terület, melyben sok a buktató. Azonban ha már a kiválasztási folyamatba bevonjuk a szakembereket, drasztikusan csökkentjük a hibázás kockázatát, mellyel rengeteg pénzt, időt és energiát spórolhatunk meg magunknak. Többek között ezért és ezen dolgozik a HYDROKING.

Mondja el véleményét cikkünkről!