Esővízhasznosító tartály

A HYDROKING esővízhasznosító tartálya nem más, mint egy esővíz tározó tartály kiegészítve néhány szükséges esővízhasznosításhoz szükséges rendszerelemmel, mint pl. csillapított bevezető idom, illetve speciális túlfolyó fölöző szifon egység.

Csillapított bevezető idom a megfelelő vízminőség érdekében

Egy esővízhasznosító rendszer esetében (is) elengedhetetlen a speciális esővíz szűrő kiépítése a tartály előtt, azonban a megfelelő mechanikai szűrés esetén is kerülhetnek apró finom szemcsék a tartályba. Ezek leülepednek a tartáy aljára, ahol nem is okoznak gondot, mindaddíg, amig fel nem kavarodnak. Ez ellen véd a csillapított bevezetőidom, mely speciális energiatörőjével meggátolja, hogy a bezubogó víz felkavarja a leülepedett szemcséket.

HK Multisiphon szintén a kiválló vízminőség érdekében

A HYDROKING® Multisiphon egysége egy másik kiemelten fontos rendszereleme az esővízhasznosítónak. Minden esővíz tározó tartályon ki kell építeni egy túlfolyó ágat, amin keresztül távozhat a beáramló csapadékvíz, miután teljesen megtelt a tartály. A túlfolyót számos irányba vezethetjük (helyszíni lehetőségek függvénye): szikkasztó ágyra, ki a szabadba, élővízbe, vagy akár erre alkalmas csatornába. Azonban ha ezt a Multisiphon túlfolyó fölöző egység nélkül alakítjuk ki, számos veszélynek tehetjük ki a betározott víz minőségét. A HYDROKING Multisiphon túlfolyó fölöző egység előnyei:

  • Állandó vízzár: a szifonos kialakításnak köszönhetően, ezáltal a külső irányból kizárjuk a rovarok és akár a kellemetlen szagok bejutását.
  • Beépített visszafolyásgátló: csatorna, vagy élővíz irányából kizárható a visszaáramlás.
  • Beépített rágcsálóvédelem: szabadkifolyás, vagy csatorna rákötés esetén véd a rágcsálók tartályba jutása ellen.
  • Speciális fölöző kialakítás: a tartályon belül a túlfolyáskor fölözve jut ki a víz, ezáltal is növelve a betározott víz frissességét.

Minimum 10mm-es anyagvastagság, merevítőbordák = 50 év garancia

A piacon kapható legtöbb műanyag ciszterna gyenge pontja a statikai szilárdság, ezért gyakran nem alkalmasak földbe telepítésre. A HYDROKING® prémium esővíz tartály családja földbe süllyesztehő kivitel. A merevítőbordák és a minimum 10 mm-es anyagvastagság garantálja a hosszú élettartamot és a kiemelkedő 80cm vastag földtakarási határt. Műanyag esővíz tartály vásárlásakor körültekintően járjon el! Minden esetben kérdezzen rá a tartály anyagvastagságára és ellenőrizze a szükséges merevítések meglétét! A föld alatt megrogyott, átszakadt esővíz ciszterna hatalmas bosszúságot okoz és nem kevés anyagi költséggel jár annak cseréje.

Minősített műanyag tartály

A HYDROKING® műanyag esővíz tartály család több nemzetközi Európai Uniós minősítéssel is rendelkezik. DVGW és ÖVGW minősítések megszerzése egyértelmű jele a stabil és lekövethető gyártói minőségellenőrzésnek. Nem véletlen, hogy a berlini Tesla Giga Autógyár is a HK Astay mellett döntött.
Engedély köteles beruházásoknál kérje munkatársunk segítségét a minősítésekkel kapcsolatosan.

Gyerekzáras fedlap - mert Fő a biztonság

A HYDROKING® műanyag esővízgyűjtő tartály széria alapból gyerekzáras biztonsági fedlappal érkezik. Így- a szabványnak is eleget téve – kizárható, hogy egy gyerek, vagy illetéktelen személy, szerszám nélkül kinyithassa a tartály fedelét. Ezáltal biztosított az ehhez kapcsolódó balesetek elkerülése.

Ön tudta, hogy nem minden tartály vízzáró?

Hazánkban a legelterjedtebb esővíz tartály kivitelek: műanyag tartály és beton tartály konstrukciók. A beton ciszterna konstrukciók sok esetben nem vízzáróak, ezért azok utólagos szigetelése szükséges. A különböző fajta kent szigetelések, vagy tartály fólia szigetelések azonban jelentős többletköltséget és nem utolsó sorban időt igényelnek. A beton tartályok másik hátránya, hogy utólag nehézkes, vagy nem lehetséges új csőcsatlakozások kialakítása. A HYDROKING® műanyag esővíz tartály széria nagy előnye, hogy 100%-ban vízzáró és a csatlakozások kialakíthatósága sokkal rugalmasabb és egyszerűbb.

100%-ban rozsdamentes tartály

A leginkább kedvező árfekvésű, régi, kiszuperált acél tartályok kevés felhasználási területre alkalmasak hosszútávon. A korrózió miatt még locsolási feladat esetén sem ideális megoldás víztározásra az acél tartály. A rozsdásodó felületről leváló darabok károsítják a szivattyút, az öntöző szórófejeket, mágnesszelepeket. A víz ezáltal elszennyeződik, így épületen belüli felhasználása – mint mosás, WC öblítés, tusolás, stb. – sem ideális. A HYDROKING® műanyag esővíz tartály család 100%-ban rozsdamentes, ezáltal ideális megoldás lehet esővíztárolás, szennyvíztárolás, vagy akár ivóvíztárolás esetén is.

Egy tartály az Ön igényeire szabva

A HYDROKING® műanyag esővíz ciszterna család számos csatlakoztatási ponttal lett előkészítve. Ön megmondja hova milyen csatlakozást szeretne, mi előkészítjük igényei szerint. Sőt tovább megyünk. Ha komplex vízgépészeti megoldásban gondolkodik, kert locsolásra, esővízhasznosításra, stb. mi segítünk rendszerét szakszerűen összeállítani, a tartályon belüli csövezést, a szivattyú, védővezérlés kialakítást is beleértve. Igény esetén – partnereink által – a helyszínre történő leszállításban és telepítésben is tudunk segíteni.

Mutass többet

Esővízhasznosító tartály(0)

Vissza
Filters

 

Max. szállítási teljesítmény (m3/h)

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

1 - 0 megjelenítve | 0 termék összesen