Klasszikus házi vízmű

A klasszikus házi vízmű, más néven házi vízellátó egy komplett rendszer, ami egy szivattyúból, egy hidrofor tartályból és egy nyomáskapcsolóból áll. A szivattyú egy víztárolóból, kútból vagy csapadékot összegyűjtött ciszternából kiszivattyúzza a vizet, a hidrofor tartály kellő rugalmasságot és adott puffert biztosít a rendszernek, a nyomáskapcsoló pedig ki/be kapcsolja a szivattyút az előre beállított nyomásértékek között.

Házi vízmű

Mikor és hol használják?

A házi vízmű rendszerrel biztosíthatjuk a kert folyamatos öntözését és házunk vízellátását is megoldhatjuk vele. A házi vízmű akár kútból, akár a hálózati ivóvízből, akár ciszternából tudja nyomni a vizet automatikus üzemben a ház vízfogyasztási pontjaira. Ha kútból, vagy ciszternából szállítja a vizet, akkor épületen belül használhatjuk WC öblítésre, takarításhoz vagy mosáshoz. Ha ivóvizet szállít, akkor a ház bármely vízfogyasztási pontját ellátja.

CAM INOX házi vízmű

Hogyan működik?

Szivattyúja automatikusan működik, ha nyomáskülönbséget észlel, azaz ha például kinyitjuk a hozzá csatlakoztatott csapot, akkor megkezdi a víz szivattyúzását. A HYDROKING® által kínált házi vízművek kiegészíthetőek szárazon futás elleni védelemmel is, így az esetlegesen fellépő vízhiány sem okoz bennük kárt.

Hogy érhető el további költségcsökkentés?

Az eredeti házi vízműveknél, azaz hidrofor-rendszereknél modernebb változat az úgynevezett átfolyás-érzékelővel szerelt nyomásfokozó szivattyús egységek. Nagy előnyük, hogy stabil, megbízható működésükhöz nem igényelnek hidrofor tartályt, ezáltal lényegesen kisebb helyet foglalnak, és típustól függően számos extra funkciót tartalmaznak, mint a beépített szárazon futás elleni védelem vagy az automatikus újrapróbálkozási funkció szárazon futás esetén.

A legújabb innovatív megoldás ezen a területen az úgynevezett frekvenciaváltós, vagy más néven inverteres vezérlés. Ez a vezérlés egy előre beállított nyomásértéken üzemelteti a szivattyút, legyen az például 3 bar, de a szivattyú teljesítményét, azaz fordulatszámát a vízigény mértékében folyamatosan szabályozza. Tehát ha mondjuk, egy kerti csapot nyitunk ki, amiből percenként kb. 10-15 liter víz folyik ki, akkor a szivattyúnk csak pár Watt energiával fog üzemelni, amikor viszont beindul az automata öntöző rendszerünk, akkor a vezérlés megemeli a szivattyú teljesítményét, hogy a nagyobb vízmennyiséget igénylő öntözőrendszer ág is megkapja a 3 bar nyomásértéket. Vagyis a berendezés fogyasztása mindig a használathoz idomul, pazarlás kizárt. A fogyasztás rugalmassága révén az innovatív frekvenciaváltós vezérléssel jelentős energia-megtakarítás érhető el.

Inverteres házi vízmű szettek

Az ár valóban tükrözi a minőséget?

A rövid válaszunk a kérdésre: Többnyire igen. A szivattyú nem érzelmi termék, mint egy ruha, autó, vagy mobil telefon, ahol az ár nem feltétlenül tükrözi az értéket, minőséget. A szivattyú legtöbb esetben egy megoldás egy adott problémára. Többnyire az ár tükrözi a termék értékeit. Nincsenek csodák, nem lehet féláron előállítani ugyanolyan minőségű terméket. Az olcsóbb termékek kevesebb anyagot tartalmaznak, gyengébb minőségű alkatrészekből állnak és nem utolsó sorban az olcsóbb termékek szerviz háttere, alkatrész ellátása a gyakorlatban nehézkes, vagy nem létezik.
Ezért is az első kérdés mindig: hosszú-, vagy rövidtávra keresünk megoldást? Ha hosszútávú megoldást keresünk, lehetőleg ne az olcsó és távolról érkező termékek közül válogassunk, mert az jó eséllyel hosszútávon drágább beurházás lesz, némi stresszel megfűszerezve.

Mennyire fontos a professzionális szakszerviz és alkatrész ellátás?

A HYDROKING az 1996-os megalakulása óta elsődleges célként tűzte ki, hogy hosszútávú jó megoldást kínál Ügyfelei számára, ami a mai napig nem változott. A legtöbb márkát, amit magyarországi képviseletként forgalmazunk, nagyjából a kezdetek óta termék kiínálatunk részét képezi. Mivel nagy hangsúlyt fektetünk a professzinoális szervizháttérre és stabil alkatrészellátásra is, nem engedhetjük meg magunknak, hogy gyenge minőségű termékeket forgalmazzunk. Egy termék annyit ér, mint a mögötte álló háttérszolgáltatás, legyen szó alkatrész ellátásról, vagy szerviz szoldáltatásról.

Mutass többet

Klasszikus házi vízmű(2)

Vissza
Filters

 

Tartály térfogat - (liter)
Feszültség - (V)
Teljesítmény (P1) - (W)
Névleges áramfelvétel - (A)
Max. Emelőmagasság - (méter)
Max. Száll. telj. - (l/perc)
Szívó csatlakozás
Nyomó csatlakozás

Klasszikus házi vízmű (2)

AGC 1100/25 házi vízmű, 25 literes tartállyal, 230V 1 fázis, 1″ BM szívó/nyomó csatlakozás, max. emelőmagasság 50m/5,0bar, max. térfogatáram 70liter/perc

Raktáron

AGC 800/22 komplett házi vízmű, 22 literes tartállyal, 230V 1 fázis, 1″ BM szívó/nyomó csatlakozás, max. emelőmagasság 40m/4,0bar, max. térfogatáram 60liter/perc

Raktáron
1 - 2 megjelenítve | 2 termék összesen