Medence levegő kompresszor

A levegő kompresszor nagy teljesítményű légfúvó berendezés, mely hidromasszázs kádakban, medencékben alkalmazható légbuborékok létrehozására. Képes magasnyomású levegő előállítására, ami a víz alatt vezetve nagy lendülettel áramlik felfelé. A felfelé áramló légbuborékok kellemesen bizsergetik a fürdőzők bőrét, felpezsdítve így a testet és a lelket.

A levegő kompresszor működése

A gépházba telepített kompresszor termeli a szükséges levegőt, ami apró lyukakon, vagy rácson keresztül jut a medencébe. A levegőt alulról, az ülőpadból, vagy a medence fenekéről vezetik be a medencébe. A gépház levegője – amit beszív a kompresszor és sűrít – néha még a sűrítés után is hűvös. Ilyenkor érdemes a beépített fűtéssel ellátott kivitelek közül válogatni, melyek a kívánt hőmérsékletre melegítik a bevezetett levegőt.

Műanyagházas kompakt levegőkompresszorok

A műanyagházas kompakt kompresszorok (más néven BW széria) mérete egységes, azonban az egyes változatok 600W-800W és akár 1000W teljesítmény leadására is képesek. A teljesítmény kiválasztásnál leginkább a vízmélység és a beépített fúvókák mennyisége a meghatározó. A 600W-os egység 50-60 cm-es vízmélységet tud áttolni, a 800W-os nagyjából 0,8-1,0 métert, míg az 1000W-os már 1,5m mély víz áttolására is alkalmas.

A 600 és 800W-os változatokat otthoni hidromasszázs kádakba, masszázs medencékbe ajánljuk, hiszen kis méretük megengedi, hogy kádakhoz is illeszthetők legyenek. Alkalmasak még kisebb masszázs medencékhez, vagy masszázsöblökhöz is. Nagyobb masszázs medencékhez illetve a medencékbe épített masszázs öblökhöz már inkább az 1000W teljesítménnyel bíró egységet ajánljuk.

A BW széria mindegyik változata elérhető beépített fűtéssel is, annak érdekében, hogy ne a hideg levegő érjen a bőrünkhöz, hanem a sokkal komfortosabb langyos. Ezekben az eszközökben egy 300W-os fűtőszál melegíti fel a levegő hőmérsékletét.

Fontos tudnia, hogy a műanyagházas kompresszorok szénkefés elven működő berendezések, ebből kifolyólag nem alkalmasak folyamatos üzemre, üzemidejük kb. 30-60 perc. Az eszköz ennyi idő alatt lépi túl a megengedett üzemi hőmérsékletet, melyet követően a beépített hőkioldó letiltja az egységet, amíg az vissza nem hűl. Családi, otthoni felhasználásra ez a típus bőven elegendő, de nyilvános helyek, panziók, hotelek, fürdők, rekreációs központok esetén, ahol a folyamatos üzem feltétel, már az úgynevezett oldalcsatornás ipari kompresszorokat ajánljuk.

Oldalcsatornás ipari kompresszorok

Fémházas, robosztus kialakítású kompresszoraink teljesítménye 0,4kW-tól (400W) akár 13kW-ig (13 000W) is terjedhet, ebből kifolyólag folyamatos üzemre is alkalmasak. Az eszközt nyilvános helyeken, mint fürdőkben, aqua-parkokban, élményelemek kialakításánál használják. Felhasználása a medence technikán túlmutat, számos ipari területen alkalmazzák, többek közt az autómosókban, az élelmiszeriparban, a járműiparban, és a vízkezelési rendszerekben.

Az ár valóban tükrözi a minőséget?

A rövid válaszunk a kérdésre: Többnyire igen. A szivattyú nem érzelmi termék, mint egy ruha, autó, vagy mobil telefon, ahol az ár nem feltétlenül tükrözi az értéket, minőséget. A szivattyú legtöbb esetben egy megoldás egy adott problémára. Többnyire az ár tükrözi a termék értékeit. Nincsenek csodák, nem lehet féláron előállítani ugyanolyan minőségű terméket. Az olcsóbb termékek kevesebb anyagot tartalmaznak, gyengébb minőségű alkatrészekből állnak és nem utolsó sorban az olcsóbb termékek szerviz háttere, alkatrész ellátása a gyakorlatban nehézkes, vagy nem létezik.
Ezért is az első kérdés mindig: hosszú-, vagy rövidtávra keresünk megoldást? Ha hosszútávú megoldást keresünk, lehetőleg ne az olcsó és távolról érkező termékek közül válogassunk, mert az jó eséllyel hosszútávon drágább beurházás lesz, némi stresszel megfűszerezve.

Mennyire fontos a professzionális szakszerviz és alkatrész ellátás?

A HYDROKING az 1996-os megalakulása óta elsődleges célként tűzte ki, hogy hosszútávú jó megoldást kínál Ügyfelei számára, ami a mai napig nem változott. A legtöbb márkát, amit magyarországi képviseletként forgalmazunk, nagyjából a kezdetek óta termék kiínálatunk részét képezi. Mivel nagy hangsúlyt fektetünk a professzinoális szervizháttérre és stabil alkatrészellátásra is, nem engedhetjük meg magunknak, hogy gyenge minőségű termékeket forgalmazzunk. Egy termék annyit ér, mint a mögötte álló háttérszolgáltatás, legyen szó alkatrész ellátásról, vagy szerviz szoldáltatásról.

Mutass többet

Medence levegő kompresszor(8)

Vissza
Filters

 

Üzemeltetés jellege
Teljesítmény - (kW)
Feszültség
Névleges áramfelvétel (A)
Kapacitás - (m3/h)
Vákuum - (mbar)
Nyomás - (mbar)
Fűtést tartalmaz

Medence levegő kompresszor (8)

BW 800 hidromasszázs kompresszor, teljesítmény 0,8kW, szakaszos üzemeltetésre alkalmas

Raktáron

BW 800-R hidromasszázs kompresszor fűtéssel, teljesítmény 0,8kW, szakaszos üzemeltetésre alkalmas, fűtéssel ellátott

Raktáron

HKK 070 M oldalcsatornás ipari kompresszor,230V 1 fázis, folyamatos üzemeltetésre alkalmas, teljesítmény 0,75kW, kapacitás 144m3/h, vákuum 150mbar, nyomás 190mbar, zajszint 63Db

Raktáron

HKK 075 T oldalcsatornás ipari kompresszor, 400V 3 fázis, folyamatos üzemeltetésre alkalmas, teljesítmény 0,75kW, kapacitás 144m3/h, vákuum 150mbar, nyomás 190mbar, zajszint 63Db

Raktáron

HKK 130 M oldalcsatornás ipari kompresszor

Raktáron

HKK 130 T oldalcsatornás ipari kompresszor, 400V 3 fázis, folyamatos üzemeltetésre alkalmas, teljesítmény 1,3kW, kapacitás 216m3/h, vákuum 180mbar, nyomás 180mbar, zajszint 70Db

Raktáron

HKK 220 T oldalcsatornás ipari kompresszor, 400V 3 fázis, folyamatos üzemeltetésre alkalmas, teljesítmény 2,2kW, kapacitás 312m3/h, vákuum 220mbar, nyomás 220mbar, zajszint 72Db

Raktáron

HKK 550 T oldalcsatornás ipari kompresszor, 400V 3 fázis, folyamatos üzemeltetésre alkalmas, teljesítmény 5,5kW, kapacitás 552m3/h, vákuum 250mbar, nyomás 280mbar, zajszint 74Db

Raktáron
1 - 8 megjelenítve | 8 termék összesen