Szennyvíz átemelő

Ha épületünk akár egyetlen vizes blokkja az utca szint alatt helyezkedik el, szennyvíz átemelőre lesz szükségünk. Ezzel lehet a ház vizesblokkjában levő szennyvizet a magasabban levő csatornahálózatba juttatni. Akkor is szennyvíz átemelő kell, ha a házi csatorna kifolyási szintje magasabban van, mint a közcsatorna fenék szintje, ellenkező esetben az a veszély áll fenn, hogy ha eldugul a csatorna vagy egy kiadós felhőszakadás miatt megtelik, házunk alsó terei az utca szint magasságáig szennyvíztározóvá alakulnak. Ennek a katasztrofális helyzetnek a kialakulását – amelyben a kár sok milliós lehet – a szokványos visszafolyás-gátlók nem tudják megakadályozni. Nem véletlenül írja elő az ide vonatkozó szabvány kötelező érvénnyel szennyvízátemelő alkalmazását.

Ha Ön szeretné a hatályos szabályoknak megfelelően elvezetni szennyvízét, vagy szeretné elkerülni a szennyvízkárokat, akkor jó helyen jár. A HYDROKING® saját fejlesztésű szennyvíz-átemelői üzembiztos megoldást jelentenek a családi házak, kisüzemek, üzletek, éttermek, fitnesz-termek, stb. számára.

Kültéri szennyvíz átemelő

Háztartásoknál a leggyakoribb kialakítás a kültéri szennyvíz beemelő. A szennyvíz átemelő tartálynak ideálisabb helyet adhat kertünk, mintsem lakó épületünk teréből foglaljon el hasznos területet. Kültéri szennyvíz átemelő típusainkról az alábbi linkre kattintva olvashat többet.

Tovább a Kültéri szennyvíz átemelőkhöz

Beltéri szennyvíz átemelő

Amennyiben kültéren valami oknál fogva nem lehet elhelyezni a szennyvíz átemelőt, pl. nincs kert, vagy a kertben nincs lehetőség a tartály lehelyezésére, akkor a beltéri szennyvíz beemelő a jó választás. Beltéri szennyvíz átemelő típusainkról bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat.

Tovább a Kültéri szennyvíz átemelőkhöz

Ne feledkezzen meg a motor védelméről!

A piac “kedvező” árfekvésű kínálatában többnyire lecsupaszított szennyvíz átemelőkkel találkozni, amiben sem motorvédő- vezérlőegység, sem komplex szintjeladó egység nem található. Egy ilyen szennyvíz átemelőnél a felhasználó akkor szembesül csak, hogy hiba van a rendszerben, amikor már a WC-ből, vagy a tusoló tálcából folyik ki a szennyvíz. Ekkorra a szivattyúnk már többnyire leéget, mert megszorult pl. egy ártatlan felmosórongytól, amit a takarítás után a felmosó vödör vizével együtt véletlenül lehúztunk a WC-be. A szennyvíz átemelő szivattyú javítása leégés esetén elérheti az 50.000 Ft-ot, a helyszíni kiszállásokkal, ki-be szerelésekkel együtt, pedig akár a dupláját is. Mindez azért mert nem lett beépítve motorvédő vezérlés.

Tehát ne spóroljon a motorvédő vezérlésen! Egyetlen szivattyú leégés elkerülésével többszörösen behozza az árát.

Mutass többet

Szennyvíz átemelő(0)

Vissza
Filters

 

Max. szállítási teljesítmény (m3/h)

Egy termék se felelt meg a keresésnek.

1 - 0 megjelenítve | 0 termék összesen